Снимка: БТВЛично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос за

...
Снимка: БТВЛично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос за
Коментари Харесай

Бивш зам.-правосъден министър: При предсрочното освобождаване осъзнаването на вината не е фактор

Снимка: БТВ

Лично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос за достъпа му до образование. Издадох заповед, с която му беше обезпечен интернет и достъп до книги, с цел да продължи образованието си. Това сподели в предаването " 120 минути " по БТВ някогашният зам.-министър на правораздаването Димитър Бонгалов.

Оставам с усещане, че по-скоро затворническата администрация не постъпва вярно по отношение на Джок Полфрийман като ръководител на съдружие. Издадени са оскъдни актове, с които му се лишават награди, и Полфрийман реагира съответно, съобщи Бонгалов.

По думите му методиката, по която се прави оценка до каква степен затворнциите са се поправили, е остаряла. При издаването на присъдата осъзнаванаето на виновността се приемаше за смекчаващо доказателство, само че при предварителното освобождение осъзнаването на виновността не е фактор, уточни някогашният зам.-правосъден министър.

Този институт на предварителното освобождение е от 1968 години и изисква да е изтърпяна половината присъда. В случая не се спори дали Полфрийман е изтърпял половината от присъдата си, а дали се е поправил, сподели Бонгалов.

Той заяви, че през 2017 година са подадени 2000 молби за предварително освобождение, като от тях са почетени 1282.

Очаквам решението на Върховния касационен съд да бъде доказано, само че в случай че не бъде доказано, ни чака дело в Съда за правата на индивида, съобщи още Димитър Бонгалов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР